Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!! MATEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Matek feladat, tudnátok segíteni? 10:40-ig kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2)
a trapéz magassága m (=b oldal)
m2+202 = 402
m ∼ 34,64 dm
T = (a+c)*m/2 = (50+70)*34,64/2 = 2078,4 dm2
K = a+b+c+d = 50+34,64+70+40 = 194,64 dm

3)
T = (30*60)/2 = 900 cm2 = 9 dm2
a2 = 152 + 302
a ∼ 33,54 cm
K = 4*a = 134,16 cm2

4)
x a téglalap másik oldala
7662 = x2 + 382
x = 765,06 m
K = 2*(765,06 + 38) = 1606,12 m
T = 765,06*38 = 29072,28 m2

5)
T = (a*m)/2
a*m = 288
m = 12 cm
legyen b a szárak jelölése
122+122 = b2
b ∼ 16,97 cm
K = 2*16,97+24 = 57,94 cm
0