Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
416
Gondoltam egy számra. Az ötszöröse 90-nel nagyobb, mint a kétszeresénél 6-tal kisebb szám. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS! Matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

5 x-90= 2 x-6/-2 x
3 x-90= -6/+90
3 x= 84/:3
x= 28

Ell:

5 x 28-90= 2 x 28-6
50=50

Válasz: 28 a gondolt szám.
-1