Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kezdjek neki, ha tort van a gyokjel alatt?

Főoldal » Középiskola » Matematika
564
³√40+³√18⁷/8-³√214³/8=

Koszonom!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Gyokjel alatt tort hatvany
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8 = 2³
Ennek a köbgyöke 2
= ∛40 + 1/2 · ∛18⁷ - 1/2 · 214
= ∛(8·5) + 1/2 · ∛18⁷ - 107)
= 2·∛5 + 1/2·18²·∛18 - 107
= 2·∛5 + 9·18·∛18 - 107
Nem lett valami szép, biztos, hogy így volt a feladat?
0