Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
616
a, 8(x+2)+3(x+5)=x+121
b, x+15=2*(x+10)-(x+5)
c, 2(x+4)+x-10=5(x+4)-2(x+6)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, 8(x+2)+3(x+5)=x+121
8x+16+3x+15=x+121
11x+31=x+121 /-x
10x+31=121 /-31
10x=90 /:10
x=9

b, x+15=2(x+10)-(x+5)
x+15=2x+20-x+5
x+15=x+15
azonosság: nincs megoldás


c, 2(x+4)+x-10=5(x+4)-2(x+6)
2x+8+x-10=5x+20-2x+12
x-2=3x+22 /+2
x=3x+24 /-3x
-4x=24 /:-4
-x=-6 /*-1
x=6



1