Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-Gondoltam egy számra.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
969
Gondoltam egy számra. Ha a 9-szereséből el vesszük az 5-szörösét, 26,8-t kapunk. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

9 x - 5 x = 26,8
4 x = 26,8/:4
x = 6,7

Ell:

9 x 6,7 - 5 x 6,7 = 26,8
26,8 = 26,8

Válasz: 6,7 a gondolt szám.
0