Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
889
1. 300g 20 tömeg%-os cukoroldathoz 100 g vizet adunk.
Hány g oldatot kapunk? …………………………
Hány g oldószer van a kapott oldatban? ………………….
Hány g oldott anyag van a kapott oldatban? ……………………
Hány tömeg%-os az új oldat? ……………………
2. 820 g 15 tömeg%-os jódoldathoz 50g alkoholt adunk.
Hány g oldatot kapunk? …………………………
Hány g oldószer van a kapott oldatban? ………………….
Hány g oldott anyag van a kapott oldatban? ……………………
Hány tömeg%-os az új oldat? ……………………


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, kémia, sos, fontos, kozepsuli
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.
400 g oldat lesz.
Az eredetiben volt 3*20=60 g cukor, így most is annyi van benne, tehát 400-60=340 g víz (oldószer) van benne.
60 g oldott anyag.
60/400=0,15 vagyis 15%-os lesz.


1