Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vonjuk össze közös nevezőre
x-4-(x+2)/x+3=3 (bontsuk fel a zárójelet)
x-4-x-2/x+3=3(vonjunk össze)
-6/x+3=3 (vigyük ki előre a mínuszjelet)
-6/x+3=3 (szorozzunk x+3-al)
-6=3(x+3)
-6=3x+9 (-9)
-15=3x (osszunk 3-mal)
-5=x
0