Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika transzformátor

Főoldal » Általános iskola » Fizika
432
Kérlek segítsetek köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Np: Nsz= Up:Usz
Usz= Up:(Np/Nsz)= 200 V :5= 40 V

Psz= Usz x Isz= 40 V x 5 A= 200 W
Psz= Pp

Up x Ip= Usz x Isz
200 V x Ip= 40 V x 5 A
Ip= 1 A
0