Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
438
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Rombusz:
az átlók felezik egymást, tehát ebből ki tudod számolni a területét --> T=e*f/2 e=2*12, f=2*5 --> T=17 cm2
Szögfelezők metszéspontja: E --> AEB háromszög derékszögű, ezért fel tudod írni a pitagorasz-tételt: (AB szakasz=x) x2+52=122 --> tehát x=10,9 cm
Kerület=4x=4*10,9= 43,6 cm

Háromszög:
pitagorasz-tétel: (TB szakasz=b) b2+152=172 --> b= 8 cm
AB oldal=2*b --> 16 cm=d TC= magasság --> m
Terület=d*m/2= 16*15/2= 120 cm2
Kerület=2*17+16= 50 cm

Tehát háromszög területe nagyobb mint a rombuszé, illetve a háromszög kerülete is nagyobb mint a rombuszé!
0