Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Játék a számokkal

Főoldal » Középiskola » Matematika
3410
Milyen számjegyre végződik a 17²⁰¹³?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, havány
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
17
17^2 = 289
17^3 = 4913
17^4 = 83521

Ezekre végződik sorban: 7 - 9 - 3 - 1

2013/4=503.25, 503 -szor megy sorba a végződés

503*4=2012
Most vagyunk a 7-esnél, és még kell egy hatványkitevő a 2013-hoz, most már a 9-esnél

9-re végződik
0