Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts sooos!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Nagyon hálás lennék érte.
A valós számok halmazán kéne megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2·sin(x)/cos(x)=cos(x)
2·sin(x)=cos²(x)
2·sin(x)=1-sin²(x)
sin²(x)+2·sin(x)-1=0
sin(x)=-1+ 2  x=-24,5⁰+k·360⁰=-0,43+k2π másik megoldás x=204,5⁰+k360⁰=3,57+k2π
sin(x)=-1- 2  nincs megoldás
1