Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Transzformátor

Főoldal » Általános iskola » Fizika
871
Kérlek segítsetek köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Psz= Pp
Pp= Up x Ip
288 W= Up x 6 A
Up= 48 V

Nsz: Np= Usz: Up
Nsz= Np x (Usz: Up)= 400 x 1,5= 600

Psz= Usz x Isz
288 W= 72 V x Isz
Isz= 4 A


Pp= Psz
Pp= Up x Ip
240 W= 6 V x Ip
Ip= 40 A

Psz= Usz x Isz
240 W= Usz x 5 A
Usz= 48 V

Nsz: Np= Usz: Up
Np= Nsz: (Usz/Up)= 2000: 8= 250

Módosítva: 5 éve
0