Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika!

Főoldal » Középiskola » Matematika
691
Egy kisvállalkozás a beszállított alapanyagokból különféle táskákat készít. A megrendelő 50 darabot kért, és a késztermékek közül szúrópróbaszerűen 6-ot ellenőriz. Sajnos a táskák 10%-ának valamilyen gyártási hibája van. Az ellenőrzés során hány esetben fordulhat elő, hogy a hat kivá- lasztott darab között pontosan
a) 0;
b) 1;
c) 2;
d) 5 selejtes termék van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
beadandó
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Annak az esélye, hogy hibásat húzok:

Mivel összesen 50 ráska van, ennek 10%-a hibás, ezért hibásból 5 db táska van, azaz annak az esélye, hogy 50 darabból kihúzok 1 hibásat:
`P=5/50=0,1`

Hogy nulla fordul elő, annak az esélye:

`P=(((5),(0))*((45),(6)))/(((50),(6)))`

A fentihez magyarázat: ugye kiválasztok az 5 hibásból 0 db-ot, és a maradék 45 jóból 6-ot. Ez a kedvező eset, az összes eset pedig nyílván, hogy az ötvenből kiválasztok 6-ot.

Ehhez hasonlóan a nulla helyére írhatok be 1-et, 2-őt és öt-öt.
0