Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek házi 2 feladat koordináta feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1218
A koordináta-rendszerben adottak az A(8;9) és a B(12;1) koordinátájú pontok, továbbá egy origó középpontú, 5 egység sugarú k kör, és az e egyenes, amely az E (4;3) pontban érinti a k kört. A) Számitsa ki az A és B pontok távolságát. B) Határozza meg az e egyenes egyenletét. Az f egyenes áthalad az adott A és B pontokon. C) Számítsa ki az e és az f egyenes metszéspontjának koordinátáit.

2. feladat
Egy négyzet oldalegyenesei a koordinátatengelyek és az x=1, valamit az y=1 egyenletű egyenesek.
A) ábrázolja derékszögű koordinátarendszerben a négyzetet, és adja meg a csúcsainak koordinátáit!
B) írja fel a négyzet köré írható kör egyenletét
C) állapítsa meg, hogy anégyzet kerülete hány százaléka a kör kerületének?
D) Az y= -4x + 2 egyenletű egyenes a négyzetet két részre bonta. Számítsa ki e részek területének arányát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, Matematika, sos, help, koordináta
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első feladatot most kérdezte valaki:
0