Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika egyenlet felálítás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1911
Reggel 6 órakor indul el egy tehervonat Szegedről 35km\h sebességgel fél kilenckor indul utána egy személyvonat 60km\h átlagsebeséggel Mikor éri utol a személyvonat a tehervonatot? Milyen messze lesznek ekkor szegedtől
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
s1 = v1*2.5 + v1*t
s2 = v2*t

s1 = tehervonat, azért v1*2.5 mert 2.5 óráig megy először egyedül
s2 = személyvonat

s1=s2
v1*t + v1*2.5= v2*t
35t+35*2.5=60t
35t+87.5=60t /-35t
87.5=25t /:25
3.5=t

3.5 óra múlva éri utol a személyvonat a tehervonatot.
Ekkor 3.5*60=210 km távolságban lesznek Szegedtől
0