Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MENNYI A TÖMEGE? előre is köszi!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
666
1 mol klórmonekulának?
0,5 mol oxigénmolnekulának?
0,5 mol nitrogénmolekulának?
3 mol hidrógénmolekulának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Ezek a molekulák ún. elemmolekulákat formálnak, tehát molekulatömegük az előző válaszadó által megadott értékek kétszerese

1 mol `Cl_2` = 71g
0.5 mol `O_2` = 16g
0.5 mol `N_2` = 14g
3 mol `H_2` = 6g
0