Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
Csak a c a feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c-(5+c)=5 (Ha - jel van a zárójel előtt, akkor az azt jelenti, hogy -1el szorzunk)
c-5-c=5 (vonjunk össze)
-5=5
Az állítás hamis; c ∈ ∅ ; tehát az állítás semmilyen érték esetén nem teljesül, tehát bármit helyettesítünk be, nem lesz igaz az egyenlet
0