Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
514
7. 2(3x+40)=140
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, logika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Osztjuk mindkét oldalt 2-vel és kapjuk, hogy:
3x+40=70 /-40
3x=30 /:3
x=10
1

Lépésről lépésre:

2(3x+40)=140 /zárójelfelbontás
2*3x+2*40=140
6x+80=140 /vonjunk ki a két oldalból egyaránt 80-at
6x=60 /osszuk el 6-tal, mivel 1 db x kell nekünk, nem 6
x=10
0