Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
809
4. Egy túra első napján megtettük az út 10%-át, második napnál ennél 10-el több km-t, majd a harmadik napon az első két nap hosszát. Negyedik napra maradt 120 km. Hány km-es volt a túra? Egyenlettel kéne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, logika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

(x*10/100)+(x*10/100)+10+(x*10/100)+(x*10/100)+10+120=x
x*(4*10/100)+140=x
x-0.4x=140
0.6x=140
x=233.3km
0

Legyen az egész: x

1. nap: 10%=0.10x
2. nap: 0.10x+10
3. nap: 0.10x+0.10x+10
4. nap: 120
Első négy nap = a teljes túra, azaz 1 x-el (x)

0.1x+(0.1x+10)+(0.1x+0.1x+10)+120=x
0.4x+140=x /-0.4x
140=0.6x /:0.6
233.3=x

Kb 233.3 km a túra.
0