Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia lecke SOS !

Főoldal » Középiskola » Kémia
966
Sziasztok
Írd az izoprén Cl2 addicíóját és polimerizációját !

Ezt a feladatot nem tudom...kérlek segíts nekem, ha tudod ^-^
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
az izoprén a 2-metil-(1,3)-butadién.

CH₂=C(CH₃)-CH=CH₂

A klór addíció azt jelenti, hogy a kettős kötésekre klór molekulák lépnek be melléktermék keletkezése nélkül.

CH₂=C(CH₃)-CH=CH₂ + 2 Cl₂ → CH₂Cl-CCl(CH₃)-CHCl-CH₂Cl

2-metil-1,2,3,4-tetraklór-bután keletkezik.


polimerizáció esetén a telítetlen molekulák egymással lépnek reakcióba, a telítetlen kötések felszakadnak és helyettük egyszeres kötések és különböző monomer tagszámú (n) hosszú szénláncok alakulnak ki:

n CH₂=C(CH₃)-CH=CH₂ → [-CH₂-C(CH₃)-CH-CH₂-]n
műkaucsuk keletkezik.
Módosítva: 5 éve
0