Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha felére csökkentjük egy négyzet oldalát, akkor hányadrészére csökken a területe?

Főoldal » Középiskola » Matematika
733
Ha felére csökkentjük egy négyzet oldalát, akkor hányadrészére csökken a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A negyedére.
Vegyünk egy 4x4 cm-es négyzetet, ugye a területét a négyzetnek úgy számoljuk ki hogy a² azaz a*a, ebből következik az hogy 4*4=16
Akkor most felezzünk meg az oldalakat, azt kapjuk hogy 2x2 cm-es lesz a négyzetünk, ennek a területe 2*2=4, 16 (4x4-es négyzet területe) osztva 4 (2x2-es négyzet területe) = 4
De vegyünk akár egy másik példát:
8x8 cm-es: a*a=>8*8=64 => 4*4=16
64:14=4 :)
0