Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az átfogóhoz tartozó magasság? Mekkorák a befogók?

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
A derékszögű háromszög átfogóhoz tartozó magassága az átfogót egy 2 cm és egy 8 cm
hosszú szeletre osztja. Mekkora az átfogóhoz tartozó magasság? Mekkorák a befogók?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, itt van ^-^

Hozzá teszem a tanult tételeket !
1. Pitagorasz tétel ---> a2+b2=c2
2. Befogó tétel ---> a2=p×c b2=q×c
3. Magasság tétel ---> magasság=q×p

Ha esetleg a kép homályos, írj !

0