Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
563
2. Melyik az a szám, melynek 3/4 részéhez 900-at hozzáadva 2025-öt kapunk? Egyenlettel kéne! Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, logika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egész lesz az x
3/4 része: 3/4x
900-at hozzáadva: 3/4x+900
2025-öt kapunk = 2025

3/4x+900=2025 /-900
3/4x=1125 /*4
3x=4500 /:3
x=1500
0