Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a háziban?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
419
Az utolso 5-ös feladatban tudna valaki segíten a másik négyben nem kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Most:

Karcsi: 2x
Feri: x


4 éve:

Karcsi: 3(x-4)
Feri: x-4

Az egyenlet:

3(x-4)= x+4/ zárójelfelbontás
3x-12= x+4/-x
2x-12= 4/12
2x= 16/:2
x= 8

Ellenőrzés:

Most:

Karcsi: 16
Feri: 8

Karcsi kétszer olyan idős, mint Feri.

4 éve:

Karcsi: 12
Feri: 4

Karcsi háromszor olyan idős volt, mint Feri.


Válasz: Karcsi most 16, Feri 8 éves.
Módosítva: 5 éve
1