Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Témazáró dolgozatunk a térgeometriából sajnos semmilyen szinten nem értem kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
611
1. Egy kocka felszíne 300 cm 2 . Számítsd ki a térfogatát!
2. Egy egyenlőszárú háromszög alapja 32 cm, szárai 34 cm hosszúak. Ezt a háromszöget megforgatjuk a szimmetriatengelye körül. Számítsd ki a keletkezett forgástest térfogatát és a köré írható gömb felszínét!
3. Egy szabályos hatoldalú gúla alapéle 21 cm, oldaléle 35 cm. Mekkora a gúla térfogata és felszíne? Mekkora szöget zárnak be az oldalélek az alaplappal?
4. Egy csonkakúp alapkörének a sugara 20 cm, fedőkörének sugara 12 cm, alkotója 10 cm. Határozd meg a csonkakúp térfogatát és felszínét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Térgeometria, térfogat, témazáró, gúla, kocka, csonkakúp
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Tudnos kell hogy a felszinnek és a térfogatnak mi a képlete! Ami A=6xaxa= 6xa2
V=axaxa=a3

Behelyettesítesz: A= 300= 6xaxa
300=6xa2
Majd kiszámoljuk mint egy egyenletet!
300=6xa2 /:6
50=a2 /  
7,07=a


Behelyettesítünk: V=axaxa=a3
V=7,073
V=353,39




1