Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
520
Nem tudom hogy hogyan álljak neki, mára kell.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az adatok úgy vannak megadva, hogy vagy a bal, vagy a jobb oldalon tudsz forgatónyomatékot számolni (M=F·s)
Amennyit számoltál az egyik oldalon, annyinak kell a másik oldalon is lenni.
A második sort megoldom:
a jobb oldalon tudsz forgatónyomatékot számolni: M=55·8=440Nm
ennyi kell legyen a bal oldal is: 440=19·s₁⇒s₁=23,16m
Innen biztosan tudsz boldogulni a többivel!
0