Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megcsinálni ezt a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Kémia
635
6,125 dm3 standrad állapotú ammóniagázt vízben oldunk. Az így nyert oldat oldat térfogata 600cm3. Hány mol/dm3 koncentrációjú a kapott oldat?
(a megoldás 0,416mol/dm3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol standard állapotú gáz térfogata 24,5 dm³
Ha 6,125 dm³ volt, akkor ez ennyi mol: 6,125/24,5 = 1/4

Tehát a végén 1/4 mol gáz van 600 cm³ = 0,6 dm³ vízben.
Akkor 1 dm³-ben lenne ennyi:
(1/4) / 0,6 = 5/12 mol/dm³

Az tényleg 0,4166666... mol/dm³
Módosítva: 9 éve
0