Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenletek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
554
Matek házi feladat és nem értem léci aki tud segítsen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
1. x^2-4x=0
x(x-4)=0
x1=0
x2=4

2.x^2+x=0
x(x+1)=0
x1=0
x2=-1

3. 3x^2-27=0
x^2-9=0
x^2=9
x1=3
x2=-3

4. x^2+25=0
x^2=-25
nincs megoldás a valós számok halmazán
Komplex számok halmazán:
x=+- -25 
x=+- 25*(-1) 
x=+- 5^2  *  -1 
x=+-5i
x1=-5i
x2=5i
Módosítva: 5 éve
0