Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1689
Egy bekapcsolt villanyvasaló 600W teljesítményű. Mennyivel változtatja meg környezetének belső energiáját 40 perc alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
P=600W
t=40p = 40×60= 2400s
A belső energia valtozás megfeleltethető a vasaló által végzett munkával.
W=?
W=Pt
W=600×2400=1440000J
0

Meg kell azt a képletet tanulni, hogy W=P*t
Nézzük, miket is tudunk ebből a 3 adatból.

W = ismeretlen
P = a teljesítmény, azaz 600 W
t = kiszámítandó idő = 40 perc =
Váltsuk át az adatokat W-sec-be

P = 600 W
t = 40 perc = 2400 sec

Behelyettesítünk a képletbe:
W=P*t
W=600*2400
W=1.440.000

1.440.000 J munkát végez 40 perc alatt
0