Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
Egy trapéz két alapja: a=7cm , c=5cm , területe 48 cm². Mekkora a trapéz magassága ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz területe: Ttrapéz=(a+c)*m/2, ahol a és c az alapok hossza, m a trapéz magassága. Az adottakat írjuk be a képletbe:

48=(7+5)*m/2, ennek a megoldása 8=m, tehát a trapéz magassága 8 cm.
0