Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FONTOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
2380
Mennyi idő alatt végez egy ló 6 kJ munkát ha teljesítménye 300 W?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Tudod hogy
W= 6kJ= 6000J
P= 300W

A képlet szerint: W = P*t
6000=300t /:300
20s= t
-1

Meg kell azt a képletet tanulni, hogy W=P*t
Nézzük, miket is tudunk ebből a 3 adatból.

W = 6 kJ = 6000 J
P = a teljesítmény, azaz 300 W
t = ismeretlen

Behelyettesítünk a képletbe:
W=P*t
6000=300*t

6000=300t /:300
20=t

Az időt a Watt miatt (nem kW) mp-ben (sec) kapjuk meg.

20 sec alatt végzi el
-1