Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
Egy rombusz területe 31,5 cm² , egyik átlója 7 cm . Mekkora a másik átlója és a kerülete ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A rombusz területe az átlók szorzatának fele, vagyis az e;f átlójú rombusz területe: Trombusz=e*f/2, most adott az egyik átló és a terület, tehát:

31,5=e*7/2, ennek megoldása 9=e, tehát a másik átló 9 cm hosszú.

Az átlók felezik egymást és merőlegesek egymásra, tehát az átlók olyan derékszögű háromszögekre bontják a rombuszt, ahol a befogók hossza 3,5 cm és 4,5 cm, átfogójuk a rombusz oldala, ez legyen x, ,ekkor Pitagorasz tételének értelmében:

3,5²+4,5²=x², ennek megoldása √ 32,5 =x, tehát a rombusz oldala √ 32,5 cm hosszúak.

Mivel a rombusz minden oldala ugyanolyan hosszú, ezért kerülete 4*√ 32,5 cm, igény szerint lehet kerekíteni.
0