Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FONTOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
2082
Egy autó motorjának teljesítménye 25kW. Mennyi munkát végez el 1 perc alatt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, teljesítmény, feladatok, hatásfok
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
P= 25kW = 25000W
t= 1 p= 60 s
W=?

W=Pt
W= 25000×60= 1500000J
0

Meg kell azt a képletet tanulni, hogy W=P*t
Nézzük, miket is tudunk ebből a 3 adatból.

W = ez az ismeretlen
P = a teljesítmény, azaz 25 kW
t = kiszámítandó idő = 1 perc
Váltsuk át az adatokat W-sec-be

P = 25 kw = 25000 W
t = 1 perc = 60 sec

Behelyettesítünk a képletbe:
W=P*t
W=25000*60
W=1.500.000 J

1.500.000 J munkát végez 1 perc alatt
0