Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Indukált feszültség 2.

Főoldal » Középiskola » Fizika
568
1331. Csak a b rész kellene. Köszönöm. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Mivel az a pálca mozogni fog a mágneses térben ezért a Lorentz-erő töltésszétválasztó hatása miatt a pálcában feszültség indukálódik. Így egy adott sebességnél akkora lesz az indukált feszültsége amekkora feszültséget kapcsoltunk rá így nem képes rajta áram átmenni tehát elérte a végsebességét.
Képlettel:
Ui=B*L*v----> v=Ui/B*L=12/(0.8*0.6)=25m/s
0