Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Indukált feszültség

Főoldal » Középiskola » Fizika
733
1328. Előre is köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A felszültség hatására v sebességre gyorsul:
q·U = 1/2·m·v²
v = √(2qU/m) = ... számold ki.

Az indukcióvonalak merőlegesek a keringési síkra, az erő mindig merőleges a sebességre is: amikor elfordul az elektron, az erő is elfordul, vagyis az erő merőleges marad a sebességre. Ez azt jelenti, hogy körpályán megy az elektron, az erő mindig sugárirányú lesz. Ez az erő lesz a centripetális erő, ami körpályán tartja az elektront:
F = m·v²/r = ... számold ki
(méterbe váltsd át a sugarat)

Végül:
F̄ = q· (v̄ × B̄)
Mivel most minden merőleges, ezért
F = q·v·B
B = F/(qv) = ...

Nem számolom ki őket, csak be kell helyettesíts.
0