Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
392
Légyszíves segítsetek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Feladat: x + 3x + x - 30 = 480
5x - 30 = 480 / +30
5x = 510 /:5
x = 102

A bal parti ívet jelöltük x-szel, ezért a bal parti ív 102m, a középső 306m és a jobb parti ív 72m.

2. feladat

24+3x >= 58-x
4x >= 34
x >= 8.5

Botond legalább 9 könyvet vett le az első polcról.
Módosítva: 5 éve
1