Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1587
Albert egyedül 12 óra alatt,Béla 8 óra alatt ásna ki egy árkot! Együtt kezdenek dolgozni,de Béla 4 óra munka után elmegy!Mennyi idő alatt fejezi be Alber a munkát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Legyen az idő amíg Albert dolgozik: x, és Béla ideje: 4 óra. Akkor
Albert 12 óra alatt végezne, 1 óra alatt a munka 1/12-ed részét csinálja meg, x óra alatt x/12 részével végez
Béla 8 óra alatt végezne, 1 óra alatt a munka 1/8-ad részét csinálja meg, 4 óra alatt 4/8 részével végez
Mivel a kettejük munkája folyamán elkészül a munka a két utolsó adat összege 1 lesz:
x/12+4/8=1 /-4/8
x/12=4/8 /*24
2x=12
x=6 óra
Tehát Albert 6 óra alatt végez (2 órával azután miután Béla elment).

Módosítva: 5 éve
1