Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör képlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
mi annak körnek amely egyik átmérójének két végpontja A(2,-1) B(-4,+7) koordinátájú pontok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az átmérő két pontjának felezőpontja lesz kör középpontja
`F = ((x_2+x_1)/2 ; (y_2+y_1)/2)`

`F = ((2-4)/2 ; (-1+7)/2)`

`F = (-1;3)`

A sugár hossza a felezőpont és az egyik pont távolsága
`D = sqrt((x_2-x_1)^2 + (y_2-y_1)^2)`

`D = sqrt(3^2 + (-4)^2)`

`D = 5`

A kör egyenlete:
`(x-u)^2 + (y-v)^2 = r^2`

ahol (u;v) = (-1;3)
`(x+1)^2 + (y-3)^2 = 5^2`
0