Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
408
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Meghatározom a közös nevezőt, amit utána elhagyhatok:
`(3x-9)(x+3) - (2x+2)(x-4) = (x-4)(x+3)`

Kibontom a zárójeleket, és egyszerűsítek
`x^2+6x-19 = x^2-x-12`
`6x-19=-x-12`
`6x=-x+7`
`7x=7`
`x=1`
0