Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A feladat megoldásának a lényege a zárójel felbontás (Fontos! mínusz számokkal való beszorzásnál figyelni kell az előjelekre!)

Feladat megoldása:
2*(5x+6)-3*(4-3x)=11x-6 //Zárójel felbontás beszorzással
10x+12-12+9x=11x-6 //Összevonom azokat amiket lehet +12 és a -12 kiüti egymást
19x = 11x-6 //Kivonok 11x-et
8x = -6 //Osztok 8-al
x = -0,75
0