Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Meghatározom a közös nevezőt, amit utána elhagyhatok:
`(2x-3)3 - (6-4x)5 = (x+1)(5*3)`

Kibontom a zárójeleket, és egyszerűsítek
`6x-9-30+20x = 15x+15`
`26x-9-30 = 15x+15`
`26x=15x+54`
`11x=54`

`x = 54/11`
Módosítva: 5 éve
0