Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!
Recept Kémia SOS
szg.k9kristof{ Fortélyos } kérdése
403
Tudtok 3 egészséges receptet és hogy miért egészséges?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
recept
0
Általános iskola / Kémia
Válaszok
1
Anonym{ Elismert }
megoldása
Gyümölcsös zabkása:
Hozzávalók:
25 g zabpehely
1 dl tej
1 dl víz
csipet só
cukor vagy sztívia ízlés szerint
eper, áfonya és mandulaszelet a tálaláshoz
Elkészítése:
A tejet és a vizet felforraljuk, kissé sózzuk, majd beletesszük a zabpelyhet. 6-8 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett készre főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot kb. 10 perc alatt. Ennyi idő alatt langyosra hűl, ha szeretnénk cukorral vagy sztíviávalédesítjük, de a zab magában is elég édes. Tálkákba adagoljuk, eperrel, áfonyával (friss gyümölccsel) tálaljuk, végül mandulaszeletekkel megszórjuk.
Rakott brokkoli
HOZZÁVALÓK
1 kg brokkoli
3 dl tejföl
5 db tojás
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors
só
zsemlemorzsa
Elkészítése:
A megtisztított és feldarabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük. 3 db tojást megfőzünk, megpucolunk, majd tojásszeletelővel felaprítjuk.
2 db tojásfehérjéből 1 csipet sóval nem túl kemény habot verünk. Egy nagyobb tálbanelkeverjük a tejfölt a tojássárgával, a sajt felével és a reszelt fokhagymával, majd szerecsendióval, fehérborssal és sóval ízesítjük. Ezután hozzákeverjük a főtt brokkolit és az aprított tojást, majd lazán hozzákeverjük a tojáshabot.
Egy tűzálló tálat kivajazunk a vaj felével, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a brokkolis masszát. A tetejére daraboljuk a maradék vajat, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és 180 fokra előmelegített sütőbenlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük.
Pudingos almaleves:
Hozzávalók
A cookie-k segítenek nekünk jobb élményt nyújtani számodra. A szolgáltatásaink igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát.
További információ ELFOGADOM
App nézet
Cookpad Bejelentkezés
Hozzávaló, vagy recept neve...
Beszélgess erről: Pudingos almaleves
Photo
Pudingos almaleves
190
Ha már unod a klasszikus almaleveseket, itt egy különleges, vaníliap...részletek
Bérczi Róbert Bérczi Róbert
Követés
Hozzávalók
4 adagra
Az alma áztatáshoz
víz (hideg)
citromlé
A leves alaphoz
500 g alma
800 ml víz
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
14 db szegfűszeg (egész)
1 apró csipet só
1 teáskanál citromlé
A sűrítéshez
40 g pudingpor (vaníliás)
300 ml 2,8%-os tej
További információ ELFOGADOM
App nézet
Cookpad Bejelentkezés
Hozzávaló, vagy recept neve...
Beszélgess erről: Pudingos almaleves
Photo
Pudingos almaleves
190
Ha már unod a klasszikus almaleveseket, itt egy különleges, vaníliap...részletek
Bérczi Róbert Bérczi Róbert
Követés
Hozzávalók
4 adagra
Az alma áztatáshoz
víz (hideg)
citromlé
A leves alaphoz
500 g alma
800 ml víz
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
14 db szegfűszeg (egész)
1 apró csipet só
1 teáskanál citromlé
A sűrítéshez
40 g pudingpor (vaníliás)
300 ml 2,8%-os tej
Elkészítés
30 perc
Egy nagy tálba hideg vizet teszünk, és citromlevet facsarunk benne, ebbe tesszük majd az almát, hogy ne barnuljon meg.
Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, felcikkezzük, és a cikkeket is félbe vágjuk.
Az almákat az előkészített citromos vízbe tesszük.
Feltesszük a tűzhelyre egy lábasba főni a vizet, cukrot, sót fűszereket, és citromlevet.
Felfőzzük, és mikor forr, beletesszük az almákat. Kb. 15 percig főzzük alacsony-közepes hőn, míg megpuhul az alma.
Míg az alma fő, a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel.
Végül mikor elkészült az alma, hozzáöntjük a tejjel kikevert pudingport, és további 3-4 perc alatt készre főzzük. Mikor elkészült kóstoljuk, és ízlés szerint adhatunk még hozzá cukrot.
Forrón, vagy hidegen is tálalhatjuk az elkészült pudingos almalevest.