Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Recept Kémia SOS

355
Tudtok 3 egészséges receptet és hogy miért egészséges?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
recept
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Gyümölcsös zabkása:
Hozzávalók:
25 g zabpehely
1 dl tej
1 dl víz
csipet só
cukor vagy sztívia ízlés szerint
eper, áfonya és mandulaszelet a tálaláshoz
Elkészítése:

A tejet és a vizet felforraljuk, kissé sózzuk, majd beletesszük a zabpelyhet. 6-8 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett készre főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot kb. 10 perc alatt. Ennyi idő alatt langyosra hűl, ha szeretnénk cukorral vagy sztíviávalédesítjük, de a zab magában is elég édes. Tálkákba adagoljuk, eperrel, áfonyával (friss gyümölccsel) tálaljuk, végül mandulaszeletekkel megszórjuk.
Rakott brokkoli
HOZZÁVALÓK
1 kg brokkoli
3 dl tejföl
5 db tojás
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors

zsemlemorzsa
Elkészítése:
A megtisztított és feldarabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük. 3 db tojást megfőzünk, megpucolunk, majd tojásszeletelővel felaprítjuk.
2 db tojásfehérjéből 1 csipet sóval nem túl kemény habot verünk. Egy nagyobb tálbanelkeverjük a tejfölt a tojássárgával, a sajt felével és a reszelt fokhagymával, majd szerecsendióval, fehérborssal és sóval ízesítjük. Ezután hozzákeverjük a főtt brokkolit és az aprított tojást, majd lazán hozzákeverjük a tojáshabot.
Egy tűzálló tálat kivajazunk a vaj felével, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a brokkolis masszát. A tetejére daraboljuk a maradék vajat, rászórjuk a reszelt sajt másik felét, és 180 fokra előmelegített sütőbenlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük.
Pudingos almaleves:
Hozzávalók
A cookie-k segítenek nekünk jobb élményt nyújtani számodra. A szolgáltatásaink igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát.
További információ ELFOGADOM
App nézet
Cookpad Bejelentkezés

Hozzávaló, vagy recept neve...
Beszélgess erről: Pudingos almaleves

Photo
Pudingos almaleves
190
Ha már unod a klasszikus almaleveseket, itt egy különleges, vaníliap...részletek
Bérczi Róbert Bérczi Róbert
Követés
Hozzávalók
4 adagra
Az alma áztatáshoz
víz (hideg)
citromlé
A leves alaphoz
500 g alma
800 ml víz
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
14 db szegfűszeg (egész)
1 apró csipet só
1 teáskanál citromlé
A sűrítéshez
40 g pudingpor (vaníliás)
300 ml 2,8%-os tej
További információ ELFOGADOM
App nézet
Cookpad Bejelentkezés

Hozzávaló, vagy recept neve...
Beszélgess erről: Pudingos almaleves

Photo
Pudingos almaleves
190
Ha már unod a klasszikus almaleveseket, itt egy különleges, vaníliap...részletek
Bérczi Róbert Bérczi Róbert
Követés
Hozzávalók
4 adagra
Az alma áztatáshoz
víz (hideg)
citromlé
A leves alaphoz
500 g alma
800 ml víz
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
14 db szegfűszeg (egész)
1 apró csipet só
1 teáskanál citromlé
A sűrítéshez
40 g pudingpor (vaníliás)
300 ml 2,8%-os tej
Elkészítés
30 perc

Egy nagy tálba hideg vizet teszünk, és citromlevet facsarunk benne, ebbe tesszük majd az almát, hogy ne barnuljon meg.

Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, felcikkezzük, és a cikkeket is félbe vágjuk.

Az almákat az előkészített citromos vízbe tesszük.

Feltesszük a tűzhelyre egy lábasba főni a vizet, cukrot, sót fűszereket, és citromlevet.

Felfőzzük, és mikor forr, beletesszük az almákat. Kb. 15 percig főzzük alacsony-közepes hőn, míg megpuhul az alma.

Míg az alma fő, a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel.

Végül mikor elkészült az alma, hozzáöntjük a tejjel kikevert pudingport, és további 3-4 perc alatt készre főzzük. Mikor elkészült kóstoljuk, és ízlés szerint adhatunk még hozzá cukrot.

Forrón, vagy hidegen is tálalhatjuk az elkészült pudingos almalevest.
1