Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
487
Az adatok közötti összefüggést írd föl egyenlettel! Oldd meg az egyenletet!
25 liter 60 °c-os és 50 liter 90 °c-os vizet összekevernek. Mekkora lesz a keverék hőmérséklete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`25*60+50*90=(25+60)*x`

x =`(25*60+50*90)/(25+60)` = 70,59 °C lesz a közös hőmérséklet.
1