Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
617
Számítsd ki a kifejezés helyettesítési értékét! Az a=3 B=-1
a) 5-2a+4+a b) 5-3ab+b²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a kifejezést leegyszerűsíthetem:
`5-2a+4+a`
`-a+5+4`
`-a+9`

Behelyettesítve:
`-3+9 = 6`

b,
Behelyettesítve:
`5-3(3*-1)+(-1)^2`
`5-3(-3)+1 = 15`
1