Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a háziban?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
488
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Liter...........%.........oldott anyag
8................70............8*70=560
x................50.............50x

50x = 560 /:50
x = 11,2

Válasz: 11,2 l vizet kell hozzáadni.

2. Ugyanerre a sémára :
6*50= 300
30x

30x = 300 /:30
x = 10

Válasz: 10 l vizet kell hozzáadni.

3. 70x+50x = 350 /öv.
120x = 350 /:120
x = 2 egész 230/120
230/120= 115/60
2 óra 115 perc = 3 óra 55 perc múlva találkoznak. Azaz 12:55 perckor.

4. 50x+90x = 280 /öv.
140x = 280 /:140
x = 2
2 óra múlva fognak találkozni, azaz 12 órakkor.
50 km/h
2 óra alatt 100 km-ert tesz meg.
90 km/h
2 óra alatt 180 km-ert tesz meg.
Módosítva: 5 éve
-1