Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika forgatónyomaték

Főoldal » Középiskola » Fizika
934
Egy 0,8m hosszúságú, könnyű rúd egyik végére 2kg tömegű, míg a másik végére 5kg-os táskát teszünk. Hol kell a rudat alátámasztani, hogy az egyensúlyban maradjon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A forgatónyomatékok a rúd két oldalán egyenlők:

`F_1*k_1` = `F_2*k_2` /:g

`m_1*k_1` = `m_2*k_2`

`k_1` = x

`k_2` = 0,8-x

`x*2` = `(0.8-x)*5`

x = `4/7` = 0,57 m távolságra kell alátámasztani a 2 kg-os tehertől.
0