Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Értékkészlet , Vektorok , Debókocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
564
A 9-es , 11-es és 12-es feladatban kérném szépen a segítségeteket ! Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, vektor, Valószínűség, dobókocka, értékkészlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9a) Az értékkészlet az a halmaz, amelynek elemeit felveszi a függvény. Mivel tudjuk, hogy a logaritmusfüggvény szigorúan monoton és folytonos, ezért elég az értelmezési tartomány kezdő és végpontján megnézni a függvényértékéket, és az azok közé eső számok fogják az értékkészletet alkotni:

log₂0,5 -8= -1-8 = -9
log₂8 -8=3-8=-5

Tehát a függvény értékkészlete a [-9;-5] intervallum.

b) Mivel a fenti intervallumba nem esik bele a 0, ezért a függvénynek nincs zérushelye.

11. 1*1*cos(60°)=1/2.

12. Itt érdemes x szerint felírni;

ha x=1, akkor 1+y=10, tehát y=9, ez nem lesz jó.
ha x=2, akkor 4+y=10, tehát y=6, ez jó lesz.
ha x=3, akkor 9+y=10, tehát y=1, ez is jó.
Tovább értelemszerűen nem érdemes menni. Tehát 2 esetben lesz a dobott számokra igaz, hogy x²+y=10. Összes eset: 6*6=36, így a valószínűség: 2/36=1/18=~0,0556=5,56%.

0