Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
Kérlek segíts deriválni az alábbi függvényt.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A racionális törtfüggvényt két polinom hányadosaként deriváljuk
A Te esetedben:
(6x+7)'*(7x-6)-(6x+7)*(7x-6)'/(7x-6)2= 6*(7x-6)-(6x+7)*7/49x2-84x+36= 42x-36-42x-49/49x2-84x+36= -85/49x2-84x+36
1