Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt a feladatot hogyan kell megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
620
Egy folyó egyik partján kijelölt A pontnak a másik parton fekvő C
ponttól való távolságát akarjuk meghatározni. Az AC távolság azonban
közvetlenül nem mérhető. Ezért kijelölünk az A pont partján egy B
pontot, és megmérjük a következő szögeket: CAB ∢ = 65°, CBA∢ = 70°.
Mekkora az AC távolság?

Erre gondoltam : AC / sin65 = c / sin45
De nem tudom,hogy számoljam ki hozzá a c oldalt.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszinusz, cos, sin, Szinusz, szögfüggvény
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csak az AB távolság ismeretében lehet kiszámolni az AC távolságot. (Vagy csak a kettő arányát lehet kiszámolni!)
0