Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozd meg a körkúpok felszínét és térfogatát!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
602
e, M = 5,6dm | o = 10dm
f, M = 42,6cm | o= 7,80 dm

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, felszín, körkúp, térfogat.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Azt kell tudni, hogy a testmagasság (M), az oldalél (o, bár inkább alkotónak szoktuk mondani és a-val jelöljük), és az alapkör sugara (r) egy derékszögű háromszöget határoznak meg. Ennek tudatában felírhatjuk Pitagorasz tételét, abból kijön r hossza, így minden adott lesz, hogy kiszámoljuk a felszínt és a térfogatot.
0